Dachsen har dratt til Finnmark.
Som vanlig, når man flyr til Finnmark på denne tiden av året er flyene forsinka på grunn av sne og kuling. Mammaen min, som hadde med dachselaksen, måtte derfor sitte 4-5 timer i Tromsø og vente på at flyet til Hammerfest kunne ta av. Masja er selvfølgelig en kabin-hund, ikke en bagasje-hund. I Tromsø sørget mamma for at dachsen fikk matkuponger, for dachser blir jo også sultne av å måtte vente på flyet. I likhet med alle andre fikk Masja kylling og spaghetti.
Mamma ble veldig sint da dachsen ikke fikk sitte i sofaen av de slemme sikkerhetsfolkene på Tromsø Lufthavn. Alle barna fikk jo lov til det, så hvorfor ikke dachsen?
Endelig avgårde med flyet. Da er det langt på natt, og mammaen er sliten. Mammaen sovner. Det gjør ikke dachsen, hun bestemmer seg for å hoppe ut av det lille buret sitt og finne seg et fang å sitte på, det er jo mye hyggeligere. Så da mamma våkner er dachsen borte!
De fulle mennene som har drukket øl i 4 timer i Tromsø roper: -Hunden er borte! Ikke lukk opp dørene!
Det tar ikke lang tid før de finner dachsen i flyet med 40 passasjerer. Hun har funnet seg et fang lenger fremme, der det er kos i massevis.
Sunday, November 25, 2007
Friday, November 02, 2007
dachsformen er god, omstendighetene i betraktning
Thursday, November 01, 2007
Friday, October 26, 2007
Hva kalles en lesbisk hund?
LesBisken!
(Denne fikk jeg fra Tiram per sms, men den er så morsom at verden fortjener den)
(Denne fikk jeg fra Tiram per sms, men den er så morsom at verden fortjener den)
Thursday, October 18, 2007
Sunday, October 14, 2007
Pølsehunden som er finest i verden
Tuesday, October 09, 2007
Jobb! JOBB! J O B B!
Jeg har fåttjobb! Hurra! På rådhuset! Jeg har nemlig blitt den nye 1.sekretæren til Rødt Oslo sin bystyregruppe. (Det høres kulere ut enn det er, jeg skal for det meste sortere papirer)
Og så digger jeg bloggen til min Stitch'n'bitch-venn: www.skumle.blogspot.com
Og så digger jeg bloggen til min Stitch'n'bitch-venn: www.skumle.blogspot.com
Tuesday, July 24, 2007
tre på tur


Vegard var kokk, Masja tok ansvar for å jage havørnene, og jeg var generelt bare frisk og freidig. På bildet av Masja har vi puttet henne inni trekket til teltet fordi hun holdt på å fryse ihjel. Dessuten måtte hun tjores til teltet, hun var ganske sint på flokken av rødnebbterner som tilfeldigvis hadde reder rett utenfor teltåpningen. Etter den første natta skjønte hun at det ikke var vits å bruke krefter på å jage fugler, kreftene måtte spares til å traske opp og ned fjellsidene i myggland.
Tuesday, July 17, 2007
Seiland i to og en halv dag
Monday, May 14, 2007
Anna uten Masja

Nå må jeg forberede meg til jeg drar til India 5. juni!
Thursday, May 03, 2007
1. mai
Sunday, April 15, 2007
Gutta på tur

Mine venner Chris og Roy Cato trener til marinejegerprøven. På lørdag skulle de gå i to og en halv time med 30 kg på ryggen. I militærstøvler. Ikke nok med at de gikk hele turen ved godt mot og med høyt humør, de sprang opp alle bakkene også... Masja og jeg tusla bak og var fornøyde med å ha selskap i marka.
Wednesday, April 11, 2007
Masja Matpakkespiser

I dag var jeg tekniker på morgensendingen på radiOrakel. Vi hadde en gjest, en matematikkprofessor fra Universitetet i Oslo. Han var i studio og snakket om nanoteknologi. Mens han var i studio sammen med programlederen, og jeg styrte teknikken fra teknikerrommet, hva gjorde Masja da? Jo, hun var i oppholdsrommet, gravde fram matpakken til professoren fra sekken hans og spiste den! Han syntes det var veldig morsomt, "og en god historie å fortelle på jobb". Tørr matematikerhumor, med andre ord.
Monday, April 09, 2007
flere fugler
I dag har jeg på nytt vært på fugletittetur. Med de samme som forrige gang. Anledningen var en sjelden and, som var blitt observert ved Maridalsvannet. Ikke nok med at anda var sjelden, her var det snakk om to hannender, et homoandepar. Homoseksualitet er nemlig mye mer bredt ut i dyreriket enn du trodde. Veldig mange dyr har sex fordi det er gøy, ikke bare for å reprodusere seg selv. Innvollsorm for eksempel.
De spesielle endene så vi ikke (så egentlig var det bomtur), men jeg fikk et par andre arter på krysselista mi, nemlig
Det er veldig mye morsommere enn man skulle tro å se på fugler. Særlig hvis man går med noen som kjenner til fuglene, har kikkert og bok. Med kikkert og skop ser man fuglene mye tydeligere, og de er faktisk vakre. Mange har grønne, røde og gule fargepartier, som man ikke ser uten kikkert fordi det blir så langt unna.
De spesielle endene så vi ikke (så egentlig var det bomtur), men jeg fikk et par andre arter på krysselista mi, nemlig
bokfink
grønnfink
kjøttmeis
sivspurv
stokkand
kvinand
kanadagås
linerle
vintererle
grønnfink
kjøttmeis
sivspurv
stokkand
kvinand
kanadagås
linerle
vintererle
Det er veldig mye morsommere enn man skulle tro å se på fugler. Særlig hvis man går med noen som kjenner til fuglene, har kikkert og bok. Med kikkert og skop ser man fuglene mye tydeligere, og de er faktisk vakre. Mange har grønne, røde og gule fargepartier, som man ikke ser uten kikkert fordi det blir så langt unna.
Saturday, April 07, 2007
gjøk og sissik, trost og stær....
Jeg har funnet et nytt og spennende miljø. I går skulle jeg nemlig ta en kaffe med Chris etter et hyggelig slag kubb i parken. Mens jeg og Chris sitter på en løkka-kafé og venter på servering (noe vi aldri fikk og godt var det) får Chris en telefon fra sin venn Vidar, som spør om vi vil være med på tur for å se på en ugle i Elverum.
Joda, det kan vi vel, bestemmer vi oss for. Hjem og ta på strømpebukse og ekstra ullgenser, og snart blir vi plukket opp av Vidar og Wanja. Vel inne i bilen spør jeg hvor langt det er til Elverum. To timers kjøretur. Begynner nesten å angre, for hvor spennende kan denne ugla egentlig være, en dag hvor jeg kunne ha sydd med symaskinen eller jogget med Masja. Gjort er jo gjort, og vi er på veien, kan ikke snu nå.
Bilturen er hyggelig, vi snakker om hint og pist, og jeg begynner å få en fornemmelse av at denne ugla er en stor ting. Det viser seg at Lappugla er ytterst sjelden i våre trakter, og det å kunne krysse denne ugla er en stor drøm som går i oppfyllelse for to av fire i bilen.
Det er mange folk som titter på fugler, derav navnet fugletittermiljøet. Det finnes nettsider der man skriver inn hvis man har sett en art som er uvanlig, og det er på en sånn nettside Wanja og Vidar har funnet ut at lappugla er sett ved Elverum. Det finnes også forskjellige typer fugletittere. Noen titter på alt, er interessert og fornøyde med den ene spurven etter den andre. Mens andre er opptatt av å krysse. For dem er det viktig å ha sett mange fugler. Har du sett fire hundre (forskjellige arter vel og merke) er du ganske høyt på strå i denne klubben. Men sjeldne fugler, som lappugla, teller også mye. Man lager livslister, årslister og månedslister.
Da vi kommer fram til skogsflekken på 100 x 200 meter der ugla er sett, parkerer vi bilen og går langs veien. Vi kommer forbi et hus med en gammel gubbe som prater litt med oss. Han skjønner jo at vi er ute etter ugla, siden vi går med kikkert på magen, men han kan fortelle oss at den fløy sin vei for et par timer siden, fordi en bergenser med telelinse jaget den. Han kan også fortelle oss at den er ganske sjelden, hvor stor den er og hvor stort vingespenn den har (som om ikke de fugletitterne jeg er sammen med har sittet og repetert dette i bilen hele kjøreturen)
Stemningen blir litt amper, har vi kjørt hele veien for å finne ut at en bergenser har vært dust nok til å jage ugla? Vi bestemmer oss for å ta en kopp kaffe i bilen og vente på skumringa som er et par timer unna.
Fugletittermiljøet handler ikke nødvendigvis om naturvern og fasinasjon for natur og trær og ville dyr. Det handler om å se fugler. Denne ugla er sett langs akkurat denne veien, og da kjører vi akkurat hit, med bilen fylt av teleskop ('skop hvis du er inne i miljøet) og kikkerter og kaffe, og venter på fuglen akkurat der den ble sett i går. Nåde den som vaser inne i skogen og jager ugla mens vi venter!
Alt som flyr blir observert, og jeg når å se en grønn sissik og to korsnebb.
Skumringa nærmer seg, og antallet fuglekikkere øker. Vi snakker med noen som har leid campinghytte i nærheten, og noen som har sett ugla flere dager på rad. Vi venter, småprater og står på rad og rekke med skopene innstilt på spotter hvor ugla har blitt sett før. Det nærmer seg kveld og stupmørke, og det virker som om ugla har tenkt å bli borte. Vi snakker litt med de andre kikkerne (alle, bortsett fra meg og Wanja er menn), småfryser og er på nippet til å gi opp da noen blinker med billysene 300 meter opp i veien. Stemningen blir euforisk. Har de sett ugla der oppe. Øynene til Vidar, Wanja og Chris begynner å lyse. Her er det bare å ta beina fatt og småspringe så stille som mulig lenger opp i gata.
Og der sitter den. Pent på utstilling på en strømstolpe. 30-40 meter fra veien, der 20 entusiastiske fuglekikkere har stilt opp skop og står med telelinsene klare. Wanja må gi Chris en klem når vi alle har fått sett den gjennom skopet, og lykkerusen brer seg etterhvert som alle får sett den.

Og den er vakker. Jeg skjønner greia med å kjøre i to timer for å se denne skapningen. Den sitter på stolpen i en ti minutter, ser etter smågnagere og virker helt uanfektet av disse menneskene som holder på å komme i buksa fordi de har sett en ugle.
På vei ned fra Elverum kommer det som kanskje er viktigst for Chris, nemlig å ringe fugletitterkompisene og fortelle hva de har gått glipp av. Noen er like entusiastiske som oss, gratulerer med kryssene og planlegger å dra opp til Elverum i løpet av de neste dagene. Andre, som ser på påskefjell og i andre land, holder på å dø fordi en nybegynner (meg) kan krysse lappugla som fugl nummer tre. Når de har ventet i 15 år på å krysse denne fuglen.
Det er tydeligvis store greier jeg har vært med på, og jeg må innrømme at jeg syns det var gøy. Selv om litt mer skogstrasking hadde vært på sin plass for å gjøre det til en skikkelig tur av det gamle slaget.
(Pappa og bror Esben ble ikke imponert over at jeg har sett lappugla, i og med at den er særs vanlig i Finnmark. Det skal jo da nevnes at den ikke har vært observert på Østlandet siden 1989. Og har dere sett en lappugle kanskje? Hæ?)
Joda, det kan vi vel, bestemmer vi oss for. Hjem og ta på strømpebukse og ekstra ullgenser, og snart blir vi plukket opp av Vidar og Wanja. Vel inne i bilen spør jeg hvor langt det er til Elverum. To timers kjøretur. Begynner nesten å angre, for hvor spennende kan denne ugla egentlig være, en dag hvor jeg kunne ha sydd med symaskinen eller jogget med Masja. Gjort er jo gjort, og vi er på veien, kan ikke snu nå.
Bilturen er hyggelig, vi snakker om hint og pist, og jeg begynner å få en fornemmelse av at denne ugla er en stor ting. Det viser seg at Lappugla er ytterst sjelden i våre trakter, og det å kunne krysse denne ugla er en stor drøm som går i oppfyllelse for to av fire i bilen.
Det er mange folk som titter på fugler, derav navnet fugletittermiljøet. Det finnes nettsider der man skriver inn hvis man har sett en art som er uvanlig, og det er på en sånn nettside Wanja og Vidar har funnet ut at lappugla er sett ved Elverum. Det finnes også forskjellige typer fugletittere. Noen titter på alt, er interessert og fornøyde med den ene spurven etter den andre. Mens andre er opptatt av å krysse. For dem er det viktig å ha sett mange fugler. Har du sett fire hundre (forskjellige arter vel og merke) er du ganske høyt på strå i denne klubben. Men sjeldne fugler, som lappugla, teller også mye. Man lager livslister, årslister og månedslister.
Da vi kommer fram til skogsflekken på 100 x 200 meter der ugla er sett, parkerer vi bilen og går langs veien. Vi kommer forbi et hus med en gammel gubbe som prater litt med oss. Han skjønner jo at vi er ute etter ugla, siden vi går med kikkert på magen, men han kan fortelle oss at den fløy sin vei for et par timer siden, fordi en bergenser med telelinse jaget den. Han kan også fortelle oss at den er ganske sjelden, hvor stor den er og hvor stort vingespenn den har (som om ikke de fugletitterne jeg er sammen med har sittet og repetert dette i bilen hele kjøreturen)
Stemningen blir litt amper, har vi kjørt hele veien for å finne ut at en bergenser har vært dust nok til å jage ugla? Vi bestemmer oss for å ta en kopp kaffe i bilen og vente på skumringa som er et par timer unna.
Fugletittermiljøet handler ikke nødvendigvis om naturvern og fasinasjon for natur og trær og ville dyr. Det handler om å se fugler. Denne ugla er sett langs akkurat denne veien, og da kjører vi akkurat hit, med bilen fylt av teleskop ('skop hvis du er inne i miljøet) og kikkerter og kaffe, og venter på fuglen akkurat der den ble sett i går. Nåde den som vaser inne i skogen og jager ugla mens vi venter!
Alt som flyr blir observert, og jeg når å se en grønn sissik og to korsnebb.
Skumringa nærmer seg, og antallet fuglekikkere øker. Vi snakker med noen som har leid campinghytte i nærheten, og noen som har sett ugla flere dager på rad. Vi venter, småprater og står på rad og rekke med skopene innstilt på spotter hvor ugla har blitt sett før. Det nærmer seg kveld og stupmørke, og det virker som om ugla har tenkt å bli borte. Vi snakker litt med de andre kikkerne (alle, bortsett fra meg og Wanja er menn), småfryser og er på nippet til å gi opp da noen blinker med billysene 300 meter opp i veien. Stemningen blir euforisk. Har de sett ugla der oppe. Øynene til Vidar, Wanja og Chris begynner å lyse. Her er det bare å ta beina fatt og småspringe så stille som mulig lenger opp i gata.
Og der sitter den. Pent på utstilling på en strømstolpe. 30-40 meter fra veien, der 20 entusiastiske fuglekikkere har stilt opp skop og står med telelinsene klare. Wanja må gi Chris en klem når vi alle har fått sett den gjennom skopet, og lykkerusen brer seg etterhvert som alle får sett den.
Og den er vakker. Jeg skjønner greia med å kjøre i to timer for å se denne skapningen. Den sitter på stolpen i en ti minutter, ser etter smågnagere og virker helt uanfektet av disse menneskene som holder på å komme i buksa fordi de har sett en ugle.
På vei ned fra Elverum kommer det som kanskje er viktigst for Chris, nemlig å ringe fugletitterkompisene og fortelle hva de har gått glipp av. Noen er like entusiastiske som oss, gratulerer med kryssene og planlegger å dra opp til Elverum i løpet av de neste dagene. Andre, som ser på påskefjell og i andre land, holder på å dø fordi en nybegynner (meg) kan krysse lappugla som fugl nummer tre. Når de har ventet i 15 år på å krysse denne fuglen.
Det er tydeligvis store greier jeg har vært med på, og jeg må innrømme at jeg syns det var gøy. Selv om litt mer skogstrasking hadde vært på sin plass for å gjøre det til en skikkelig tur av det gamle slaget.
(Pappa og bror Esben ble ikke imponert over at jeg har sett lappugla, i og med at den er særs vanlig i Finnmark. Det skal jo da nevnes at den ikke har vært observert på Østlandet siden 1989. Og har dere sett en lappugle kanskje? Hæ?)
Friday, March 30, 2007
Wednesday, March 14, 2007
Island
Siden mongoblogspot ikke vil la meg poste alle bildene i en post kommer det her en bunke med poster med mange fine bilder fra Island, hurra!
Dette er en geysir. På islandsk er det bare en geysir som heter Geysir, men i alle andre land omtales selve naturfenomenet som en geysir. Det er visst det eneste islandske ordet som er eksportert.

Jeg og geysiren.


Jeg og geysiren.
Island





Island




Friday, March 09, 2007
Island-pisland
Turen bynne foer vi e paa flyplassen; mamma ringe ett helt kvarter foer vi skal moetes paa Oslo S og lure paa kor æ e, for flytoget gaar faktisk naar ho har sagt at det skal gaa. Det e jo klart æ ikke e der et kvarter foer, særlig ikke naar vi tar flytoget en halvt time foer vi egentlig maa.
Naar vi kommer til Gardermoen snik han Far (min bestefar) sæ gjennom billettskranken fra flytoget, og bruke dermed ikke sin billett, som æ kan faa til hjemturen. Og nan lure paa kor æ har det fra, med snikefar og tagge-bestemor.
Vi kommer oss vel til Island, paa veien i taxfree'en faar vi med oss fire smaa sjampanjeflaske til aa feire kvinnedagen.
Island ser ut som Finnmark, lite trær og mye stein. Mye fin lava-stein. Det e ikke lov aa ta med lavastein ut av landet, saa vi skal se kor mye vi klare aa faa med oss. De varme kildan e fin, men lukte egg. Koffor lukte egg og svovel det samme?
Hyggelig aa henge med Far, mamma og storebror Esben. Særlig siden dæm betale all maten æ spis.
I gaa, paa O'Store Kvinnedagen va vi paa busstur. Vi saa en geysir (det eneste ordet Island har eksportert, btw) en fin foss og varme kilda, samt Tingvellir, det gamle stortinget. Men busstur e bæsj blei vi enig om, du faar ti minutter til aa se paa hver ting og maa være sammen med masse turista. Saa vi har leiebil og kjoere sjoel nu.
Kvinnedagen blei ikke saa forferdelig heftig feira. Tida e en time foran her paa Island, men ho mamma hadde stilt klokka si feil, saa istedet for aa ringe klokka 7, ringte den klokka 5 om maarran. Mamma sto opp, og det e jo vanskelig aa sove naar haarfoenern braake, saa æ vaakna ogsaa. Dermed blei det tidlig til sengs i gaar kveld.
I dag har vi vært i den Blaa Lagune, saanne varme kilda. Va skeptisk, for skabben skal kloe mye mer naar det e varmt (ja æ har jo ikke skabb mer da, men den kloer i tre uke etter den e doed. Det e bæsjen dens som kloer. Æsj æsj) men trur kanskje at aa plaske i varmtvann i to tima fjerna saa pass mange hudlag at skabben blei helt borte.
Har forresten lært at Island e det foerste landet i verden som har tillatt at homofile adoptere barn. Hurra. Bare synd ingen land vil adoptere bort til homofile.
Naar vi kommer til Gardermoen snik han Far (min bestefar) sæ gjennom billettskranken fra flytoget, og bruke dermed ikke sin billett, som æ kan faa til hjemturen. Og nan lure paa kor æ har det fra, med snikefar og tagge-bestemor.
Vi kommer oss vel til Island, paa veien i taxfree'en faar vi med oss fire smaa sjampanjeflaske til aa feire kvinnedagen.
Island ser ut som Finnmark, lite trær og mye stein. Mye fin lava-stein. Det e ikke lov aa ta med lavastein ut av landet, saa vi skal se kor mye vi klare aa faa med oss. De varme kildan e fin, men lukte egg. Koffor lukte egg og svovel det samme?
Hyggelig aa henge med Far, mamma og storebror Esben. Særlig siden dæm betale all maten æ spis.
I gaa, paa O'Store Kvinnedagen va vi paa busstur. Vi saa en geysir (det eneste ordet Island har eksportert, btw) en fin foss og varme kilda, samt Tingvellir, det gamle stortinget. Men busstur e bæsj blei vi enig om, du faar ti minutter til aa se paa hver ting og maa være sammen med masse turista. Saa vi har leiebil og kjoere sjoel nu.
Kvinnedagen blei ikke saa forferdelig heftig feira. Tida e en time foran her paa Island, men ho mamma hadde stilt klokka si feil, saa istedet for aa ringe klokka 7, ringte den klokka 5 om maarran. Mamma sto opp, og det e jo vanskelig aa sove naar haarfoenern braake, saa æ vaakna ogsaa. Dermed blei det tidlig til sengs i gaar kveld.
I dag har vi vært i den Blaa Lagune, saanne varme kilda. Va skeptisk, for skabben skal kloe mye mer naar det e varmt (ja æ har jo ikke skabb mer da, men den kloer i tre uke etter den e doed. Det e bæsjen dens som kloer. Æsj æsj) men trur kanskje at aa plaske i varmtvann i to tima fjerna saa pass mange hudlag at skabben blei helt borte.
Har forresten lært at Island e det foerste landet i verden som har tillatt at homofile adoptere barn. Hurra. Bare synd ingen land vil adoptere bort til homofile.
Wednesday, March 07, 2007
Skabb og svensker
Thursday, February 22, 2007
Her bor vi nå
Tuesday, February 20, 2007
Tuesday, February 13, 2007
Verdens kuleste lillebror

Hilsen din hengivne lillebror
Sigurd"

Subscribe to:
Posts (Atom)